Terugblik Pre-Opening Expo ‘Connecting Generations’ met Sofie Van de Velde

Op woensdag 29 november bracht Pasfoundation, in de voetsporen van galeriste en bestuurder Sofie Van de Velde, een bezoek aan de pas geopende Expo ‘Connecting Generations’ bij Delen Private Bank te Antwerpen. In het goede gezelschap van onze kunstminnende partners, ondernemers en kunstliefhebbers mochten wij de primeur aanbieden van de nieuwste expo, die met meer dan 100 werken Belgische kunst, diverse generaties toont en verbindt.

De gebouwen aan de Jan Van Rijswijcklaan zijn een uitgelezen locatie voor een retrospectieve omdat zij op hun beurt een verhaal vertellen van de bank, die meegroeide over de vele jaren heen en die kunst vanaf het prille begin een warm hart toedraagt. In een vorig nieuwsbericht gingen we reeds in gesprek met Filips De Ferm en Anne-Sophie Delen, ‘In de ban van kunst’!

Het hoofdkantoor te Antwerpen ademt als geen ander de liefde voor kunst uit en binnenwandelen in de uitgestrekte gebouwen is dan ook een ware ‘verademing’, een rustpunt, een uitnodiging en bron van inspiratie … Met meer dan 35 piekfijn ingerichte ruimtes is kantoor Antwerpen een kunstig labyrint dat naast een warme huislijkheid vooral uitnodigt tot verbinding en verwondering. Naast de talrijke kunstwerken werd tevens de verlichting en meubilair met de allergrootste zorg uitgezocht en weerspiegelt het interieur de grote zorg van Delen Private Bank voor mensen, kunst, een open dialoog en goed gevoel. Expo 85 is op haar beurt een ‘trialoog’ tussen Gallery Sofie Van de Velde, Plus-One Gallery en Callewaert Vanlangendonck.

En of wij, met Pasfoundation, een ‘Goed Gevoel’ hadden bij deze exquise visite! Na een welkomstwoordje vanuit de bank alsook vanuit Pasfoundation, nam Sofie Van de Velde het woord en liet de genodigden (anders) kijken naar kunst.

Soms is niets wat het lijkt, of net wel. Kunst is een taal, elk werk brengt een verhaal. Moeten we kunst steeds begrijpen of soms enkel beter kijken. Kijken of kiezen? Niets moet. Vooral genieten.

Via deze link kan ook u de huidige presentatie bij ‘Delen’ bekijken die bol staat van kleur en warme energie van bekend en minder bekend ‘Belgisch talent’. En één ding staat vast, wij, vanuit Pasfoundation werden bijzonder verwend. Kunst en ook culinair genot kwamen ruimschoots aan bod.

Wij danken het voltallige team van Delen Private Bank voor de gastvrijheid en uiterst gewaardeerde samenwerking, Sofie Van de Velde voor de gegidste kunstroute doorheen het gebouw. Wij keken onze ogen uit en zeggen kortweg ‘Wow! Tenslotte dank aan fotograaf Jo Vervoort, voor een bescheiden terugblik op een onvergetelijke avond in onderstaande reportage.

Wenst ook u te genieten van kunst op kantoor, exclusieve kunstevents en netwerking? Wordt ook Partner van Pasfoundation! Meer info op www.pasfoundation.be en op afspraak bij Sylvie Van Dun, Partner Relations Manager, sylvie@pasfoundation.be