Willy De Sauter & Jacques Charlier, 2 van onze toppers in de picture!

Pasfoundation bewaart oeuvres van toonaangevende Belgische kunstenaars dankzij de steun van bedrijfspartners. Momenteel lopen twee top expo’s van Willy De Sauter, bij Galerij Sofie Van de Velde en van Jacques Charlier bij Gallery Sofie Van den Bussche. Met trots verwijzen we naar de lopende expo’s van ‘onze kunstenaars’ die beiden heel stevig en eigenzinnig op de kaart staan van ons Belgische én internationale kunstlandschap.

Willy De Sauter bij Sofie Van de Velde

De expo met als treffende titel ‘De perfecte afstand’ die zowel recent werk alsook vroeger werk van Willy De Sauter toont, opende op zaterdag 16 oktober bij Gallery Sofie Van den Velde op Nieuw Zuid in Antwerpen (op de foto Willy De Sauter en Sofie Van de Velde). Nog tot 21/11 kan u genieten van deze expo, waarmee De Sauter ons als het ware herinnert aan de perfecte afstand, in ruimte en dialoog.

“De Sauter’s works mobilise our eyes and bodies to become aware not only of the art but also of the world around it.” Graag verwijzen we naar de tekst van Antony Hudek, die u meeneemt op een interessante ‘afstandsreis’ en vooral uitnodigt om zelf te komen kijken en genieten van het schitterende werk van ‘onze Kunstenaar’, Willy De Sauter.

En ook op onze website kan u (onder de bio) de werken van Willy De Sauter in de Pasfoundation-collectie bekijken, die rondreizen tijdens gelegenheidsexpo’s bij onze bedrijfspartners. Zo biedt Pasfoundation een unieke manier om kunstwerken van stuk voor stuk heel bijzondere Belgische kunstenaars, niet enkel in gallerijen te bewonderen (tevens voor verkoop) maar ook als ‘oeuvres’ samen te houden voor de toekomst én een nieuw ‘bedrijfspubliek’ te verrassen en inspireren met kunstwerken van onze Belgische trots.

Word ook partner van Pasfoundation, steun zo de verdere groei van onze kunstcollectie die als erfgoed wordt opgenomen in het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting, en waar u in het eigen bedrijf eindeloos van genieten kan. Meer info bij sylvie@pasfoundation.be.

Jacques Charlier bij Sofie Van den Bussche

Nog tot zondag 24 oktober loopt bij Gallery Sofie Van den Bussche te Brussel de indrukwekkende expo ‘Hybrid Paintings’ van Jacques Charlier. Jan Hoet noemde hem ooit de belangrijkste hedendaagse kunstenaar én Pasfoundation is dan ook heel trots om een oeuvre van deze topper in de eigen collectie te hebben, te kijk onder de bio van de kunstenaar op onze website én bij onze bedrijven aldus!

Luiks kunstenaar Jacques Charlier heeft absoluut lak aan conformisme, legt voorgekauwde verwachtingen steevast naast zich neer en volgt, soms radicaal en/of met humor, een eigen pad dat los staat van alle stijltrends. En of we daarvan houden!

Enkele van zijn typerende uitspraken: “Mon cerveau est convex et concave, et con tout à la fois“, zei hij ooit in een interview. Zijn kunst? “Une manière de voire globalement les choses en gonflant et dégonflant des ballons“. De kunstmarkt? “Une descente en enfer.” Het typeert zijn extreem vermogen tot zelfrelativering.

De intussen 82-jarige Charlier (op de foto met links, Sylvie Van Dun-Pasfoundation en rechts Sofie Van Den Bussche) stelt niet zo vaak meer tentoon, hoewel hij nog steeds erg bedrijvig is. Zijn kunst blijft niettemin uiterst relevant, al was het maar om hedendaagse kunstenaars – en de kunstmarkt in het algemeen – een spiegel voor te houden: neem jezelf niet al te uitbundig en enthousiast au sérieux. Een boeiende boodschap die refecteert zijn zijn werken.

Maak kennis met zijn werk dat hij zelf “radicaal eclectisme” noemt én met de kunstenaar die op zondag 24/10 bij Van den Bussche aanwezig zal zijn in de galerij. Meer info op de site van de galerij.