Van Nieuw Zuid naar Antwerpen Zuid – Kunst én Architectuur

Pasfoundation brengt kunst naar bedrijven én – zeker nu dat weer kan – ondernemers en kunstliefhebbers samen om te connecteren en mekaar te inspireren. Op zondag 26 september verzamelden we met een toffe groep op Nieuw Zuid, geïnspireerd door onze bijzonder kunstminnende partner Triple Living en lieten ons welkom heten bij Sofie Van de Velde. Als galleriste, bestuurder bij Pasfoundation en tevens voorzitter van de Europese Federatie voor kuntgallerijen, bracht zij een helder verhaal en de perfecte aftrap voor een mooi vervolg …

Dé gids van ’t stad’, Tanguy Ottomer van Beroepsbelg, toonde trots zijn Antwerpen van Nieuw Zuid naar (oud) Zuid met warme aandacht voor jawel, véél kunst en schitterende architectuur. Bij Triple Living bewonderen we de maquette van Nieuw Zuid, een huzarenstukje – ook ‘kunst’ kan je wel zeggen –  dat de architecturale hoogstandjes breed én groen in beeld bracht. We keken, luisterden, bewonderden en verwonderden ons want Nieuw Zuid is hoe dan ook niet alleen toparchitectuur maar ook kunst aan de stroom. En daar hoort uiteraard kunst uit de Pasfoundation-collectie bij, met strakke werken van o.m. Willy De Sauter in de moderne kantoren aan het Panamarenko-plein.

Nieuw Zuid ademt kunst en vliegt hoog, dat hebben we gezien én goedgekeurd. We kijken alvast uit naar de verdere uitbreiding van dit bijzondere stadsdeel dat zijn plek mooi heeft ingenomen en Nieuw Zuid – in verdere ontwikkeling – naadloos verbindt met al het moois dat het Zuid al te bieden heeft. Met de ondertussen aangekondigde en lang verwachte opening van het KMSKA – voorzien op 25/9/2022 – wordt het alleen nóg beter. Wij komen terug! En 26/9/2021 houden we in ons hart en hoofd, mede met terugblik op deze fotoreportage.

Bedankt aan iedereen en tevens van harte dank aan Sofie Van de Velde voor het sprankelende onthaal, Boris De Vis van Everyday Gallery voor de persoonlijke ontvangst, Keteleer Gallery voor de rondgang onder deskundige begeleiding van de galleriste tussen impressionante werken en van harte dank aan Nadya Kotova van de gelijknamige galerij voor een ‘straffe’ en bijzonder hartelijke welkom in de wondere wereld van Russisische hedendaagse kunst. Afsluiten deden we bij Veilinghuis Bernaerts, waar Peter Bernaerts en echtgenote Ilse voor de pérfecte afsluiter zorgden. Nog meer kunst en tijd om te netwerken, ongedwongen maar met gelijkgestemden, allen met veel liefde voor kunst én dankzij Tanguy, samen trots op al dat moois dat ons verbindt en verbaast in Antwerpen.

‘Let’s unite again, and again!’ Op 22 oktober staat een volgende netwerkactiviteit voor partners van Pasfoundation en geïnteresseerden op het programma. Meer info bij sylvie@pasfoundation.be

Deze fotoreportage werd gemaakt door Juul Voets, fotograaf/vrijwilliger die voor Pasfoundation bijzondere momenten vastlegt en mooi in de verf zet. Van harte dank, Juul!