Piet Stockmans 80. Gelukkige verjaardag!

Porseleinkunstenaar én oprichter van Pasfoundation, Piet Stockmans wordt tachtig. Veertig jaar daarvan is hij al bevriend met Mark Maesen, de grootste privéverzamelaar van zijn werk. “Ik zie het zo: porselein is Piets olieverf . En daar doet hij als zestig jaar ongeziene dingen mee.” 

Vandaag, 26 oktober 2020, toasten we – veilig en wel (helaas op afstand) – op de 80ste verjaardag van Piet Stockmans, oprichter van Pasfoundation. Wij keken samen met Piet enorm uit naar een bezoek met onze partners aan de ‘Expo Piet 80’ op C-mine te Genk, maar gezien de huidige gezondheidscrisis dienden we deze bijeenkomst te verplaatsen naar … betere tijden.

We laten de 80ste verjaardag van Piet zeker niét onopgemerkt voorbij gaan en verwijzen graag naar bijgevoegd artikel uit Knack Weekend van deze week waarin Mark Maesen, kunstliefhebber en gepassioneerd verzamelaar van het werk van Piet Stockmans, ons mee op wandel neemt met als rode draad … het “Stockmans-blauw” , Piets signatuurkleur die wat ons betreft een plaats in de Van Dale verdient (verwijzend naar Interview 25/10 op Radio 1 met Piet).

Meer blauw in huis én méér kunst in het bedrijfsleven! Daartoe richtte Piet met o.m. Mark Maesen destijds Pasfoundation op. Ondertussen uitgebouwd op een stevig fundament tot het Pasfoundation Fonds van de Koning Boudewijnstichting, zetten wij ons mét en dankzij de steun van een groeiend aantal ondernemers in voor méér kunst als erfgoed en méér kunst in het bedrijfsleven.

Beste Piet, samen toasten doen we wat later weer en verjaren kan een jaar lang … met jouw ‘Expo Piet 80′ én het nieuwste boek “Een kwetsbaar leven is een leven vol uitdagingen” warm aanbevolen en te kijk en te koop ook via pietstockmans.com 

Namens Pasfoundation wensen wij  Piet Stockmans van harte een heel gelukkige verjaardag met een goede gezondheid voorop, en de blijvende inzet van de ‘kracht van kwetsbaarheid’ tot schitterende creaties!

Lees het volledige artikel “Meer blauw in huis” uit Knack Weekend, download het volledige artikel als pdf  en bekijk en beluister tevens het interview op Radio 1 via deze link  en meer mooi nieuws op vrtNWS