Krant kopt: Kunst helpt genezen!

Met trots en dankbaarheid voor de grote ‘zorg’ voor onze kunstcollectie, blikken we terug op de kunstinstallatie bij ZNA Middelheim (maart 2023). Dat kunst een ‘helende werking’ heeft, dat wil ook partner ZNA in de verf zetten! Met op zeven verdiepingen evenveel kunstwerken, is er een ‘eye-catcher’ nabij de diverse afdelingen. Wie goed kijkt, vindt een subtiele link bij elk werk terug naar een betreffende afdeling.

Pasfoundation is ZNA heel erg dankbaar voor het vertrouwen en de bijzonder waardevolle samenwerking. Met een enorme zichtbaarheid in dit ziekenhuis, zorgde ZNA bovendien voor bijkomende bescherming (plexi) om de kunstwerken in opperbeste omstandigheden voor personeel en bezoekers tentoon te stellen.

Op de foto een abstract werk van Vincent Van den Meersch, dat met zijn kleurrijke patroon ‘leven’ en ritme ademt. Plaatsing nabij de afdeling ‘hart en longen’.

Een werk van Camiel Van Breedam die met zijn assemblages geleefde en doorleefde materialen koestert, nabij de afdeling geriatrie. Of, een mooie link in de titel bij een werk van Hugo Duchateau ‘Over relaties’ nabij de kraamafdeling. En een eveneens abstract werk, met veel precisie en ‘snijlijnen’ van kunstenaar Willy De Sauter, nabij chirurgie.

Ook ‘de pers’ zette deze kunstintegratie met Pasfoundation mooi in de verf. Lees hierbij de persbijdragen met geïntegreerde video van ATV. Volledige persartikels via de links opgenomen. En, de kunstwerken bij ZNA Middelheim vrij te kijk voor àlle bezoekers!

In Gazet van Antwerpen van 13/03/2023 lezen we:

Kunst aanbieden op opvallende locaties, dat is wat het Pasfoundation Fonds van de Koning Boudewijnstichting wil doen. Het fonds zorgde ervoor dat de gangen van het ZNA Middelheimziekenhuis worden aangekleed met kunst voor de bezoekers, het personeel en de patiënten!

Lees het volledige artikel (met video)

Ook Het Laatste Nieuws berichtte hierover op 13/03/2023:

Bezoekers, patiënten en medewerkers van ZNA Middelheim kunnen vanaf vandaag, 13 maart, werken van Belgische kunstenaars ontdekken in het ziekenhuis. Op zeven verdiepingen hangt een kunstwerk in de centrale hal en dat voor de komende 2,5 jaar. Eén van de zeven kunstenaars is Antwerpenaar Camiel Van Breedam.

Lees het volledige artikel

Pasfoundation dankt nadrukkelijk dokter Heidi Hoeben en alle leden van de Kunstraad, Nadia Pelckmans (Operationeel Directeur) alsook Beatrijs Eemans die als curator deze kunstintegratie met opmerkelijk ‘zorg’ begeleidde.

Vanuit Pasfoundation hopen wij dat de kunstwerken voor velen een moment van verstilling, verwondering en zachte kracht mogen bieden én dat ook andere zorginstanties dit inspirerende voorbeeld mogen volgen.

Het volledige persbericht met foto’s van alle kunstwerken kan u hier nakijken.