In de pers: ZNA Middelheim brengt Belgische kunst naar ziekenhuis

Met trots en dankbaarheid voor de grote ‘zorg’ voor onze kunstcollectie, blikken we terug op de kunstinstallatie bij ZNA Middelheim Ziekenhuis (maart 2023). Dat kunst een ‘helende werking’ heeft, dat wil ook partner ZNA in de verf zetten. Met op zeven verdiepingen evenveel kunstwerken, is er een ‘eye-catcher’ nabij de diverse afdelingen. Wie goed kijkt, vindt een subtiele link per werk terug naar een betreffende afdeling.

Pasfoundation is ZNA heel erg dankbaar voor het vertrouwen en de bijzonder waardevolle samenwerking. Met een enorme zichtbaarheid in dit ziekenhuis, zorgde ZNA bovendien voor bijkomende bescherming (plexi) om de kunstwerken in opperbeste omstandigheden voor personeel en bezoekers tentoon te stellen.

Op de foto een abstract werk van Vincent Van den Meersch, dat met zijn kleurrijke patroon ‘leven’ en ritme ademt. Plaatsing nabij de afdeling ‘hart en longen’. Een werk van Camiel Van Breedam, die met zijn assemblages geleefde en doorleefde materialen koestert, nabij de afdeling ‘geriatrie’. Of, een mooie link in de titel bij een werk van Hugo Duchateau ‘Over relaties’ nabij de kraamafdeling. En een eveneens abstract werk, met veel precisie en ‘snijlijnen’ van kunstenaar Willy De Sauter nabij chirurgie. Kortom, kunst met een verhaal, een grote erfgoedwaarde en de hele levenscyclus te kijk bij ZNA!

Ook de Pers zet de plaatsing mooi in de verf. Lees hierbij de persbijdragen met geïntegreerde video van ATV.

In Gazet van Antwerpen van 13/03/2023 lezen we:

Kunst aanbieden op opvallende locaties, dat is wat het Pasfoundation Fonds van de Koning Boudewijnstichting wil doen. Het fonds zorgde ervoor dat de gangen van het ZNA Middelheimziekenhuis worden aangekleed met kunst voor de bezoekers, het personeel en de patiënten.

Lees het volledige artikel (met video)

Ook Het Laatste Nieuws berichtte hierover op 13/03/2023:

Bezoekers, patiënten en medewerkers van ZNA Middelheim kunnen vanaf vandaag, 13 maart, werken van Belgische kunstenaars ontdekken in het ziekenhuis. Op zeven verdiepingen hangt een kunstwerk in de centrale hal en dat voor de komende 2,5 jaar. Eén van de zeven kunstenaars is Antwerpenaar Camiel Van Breedam.

Lees het volledige artikel