Duchateau & Duchateau: kunstenaarsduo vader & zoon

Omdat we het werk van onze kunstenaars graag ruimer verspreiden, kondigen we bijzondere initiatieven aan. Vader Hugo Duchateau – opgenomen in de Pasfoundation-collectie – en zoon Kim Duchateau, beiden zeer actief als kunstenaars, brengen voor het eerst gezamenlijk werk uit. Het gecombineerde werk van 2 generaties kunstenaars is te bekijken op diverse plaatsen alsook in een bijzonder boek, zie verder in dit nieuwsbericht.

Duchateau & Duchateau

Beeldend kunstenaar Hugo Duchateau maakt een tekening in potlood op papier, helemaal in de stijl die we van hem gewoon zijn. Cartoonist en zoon Kim Duchateau doet daarop een ingreep, die voor hem dan weer typerend is.

Op die manier ontstaat een boeiende wisselwerking waarbij de één het werk van de ander bewerkt, versterkt, of net relativeert. Het resultaat zijn 120 originele kunstwerlen. Altijd met een knipoog, maar die moet u als toeschouwer wel zelf ontdekken.

Ontdek het werk van vader én zoon, Duchateau & Duchateau, in het boek én tevens weldra te kijk in een dubbelexpo. Meer info onderaan dit nieuswsbericht.

En ook op onze website kan u (onder de bio) schitterende werken van Hugo Duchateau bekijken, die rondreizen tijdens gelegenheidsexpo’s bij onze bedrijfspartners bekijken.

Dubbelexpo – waar en wanneer

Bij deze dubbelexpo hoort een lijvig boek, uitgegeven door uitgeverij Oogachtend en een dubbelexpo in Sint-Truiden, woon-en werkplaats van Hugo Duchateau en tevens in Genk. Beide tentoonstellingen vullen mekaar mooi aan en zijn gratis te bezoeken.

Wenst u de kunstenaars te ontmoeten, schrijf u dan zeker in voor de vernissage(s) in aanwezigheid van het kunstenaarsduo.

CC DE BOGAARD – Capucienessenstraat 8 – Sint-Truiden

Vernissage op vrijdag 19 november om 19 uur. U bent van harte welkom, na inschrijving, rechtstreeks via uitbalie@sint-truiden.be

19 november – 15 december 2021

Maandag tot vrijdag van 12 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 16 uur

www.ccdebogaard.be

BIB GENK – Stadspein 3 – Genk

Vernissage op zondag 21 november om 15 uur. U bent van harte welkom, na inschrijving, rechtstreeks via bibliotheek@genk.be

21 november – 6 januari 2022

Maandag tot vrijdag van 10 tot 19 uur en zaterdag van 10 tot 16 uur

www.bibliotheekgenk.be